Opdrachten

Samengesteld uit oud en nieuw gereedschap. Voor wisseling directie. 2 en 3 D.
Acryl op hout 60 x 40.
Muurschilderingen. In opdracht: Op een kinderkamer, graag ook een trekker en wel een John Deere. 160 x200 Acryl.
Teamuitje personeel basisschool. De meeste mensen dachten dat ze niet konden schilderen. Dit was erg geslaagd door een afbeelding onherkenbaar op te knippen in stukjes en hen alleen naar vorm en kleur te laten kijken en niet naar een object. De stukken heb ik vervolgens aan elkaar gezet en er ontstond een prachtig schilderij van twee handen in het water.
Dit schilderij van David van Michelangelo is geschilderd door kinderen. De keuze voor kleur en structuur was vrij. Ze waren zich niet bewust van de afbeelding. Hun mond viel open toen we het aan elkaar zetten. Een erg mooi en vrij geheel.
Texel
Een favoriete vakantielocatie op eigen wijze vastleggen. De opdrachtgever en ik kijken nauwkeurig naar de plaatsing binnen het interieur. Ik pas daar mijn kleurgebruik op aan. Het belangrijkste is dat de opdrachtgever blij met het werk is en het gaat beslist niet om mijn persoonlijke voorkeur. Ik probeer goed te kijken naar de mens achter het gevraagde beeld.

Lytse boef
Dit is Lytse boef. Ik ken het hondje niet persoonlijk maar vraag altijd wel om een karakterisering. Vervolgens probeer ik, in dit geval het speelse en ondeugende, door te laten schijnen in uitvoering en titel. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe ik de toetsen neerzet en welke achtergrond ik passend vind.